Interim communicatie
Tekst
Aanbestedingen

Werkweek Jeanine: glasvezel, voeding en trekkers!

Blog Jeanine – november 2018

Op maandag naar Glasvezel buitenaf in Almelo, op dinsdag naar Zone.college in Zwolle en op woensdag vaak het hele land door. Mijn werkweek is nooit hetzelfde en dat maakt mijn werk zo leuk! Afgelopen week ging ik met aannemer NKM mee op pad, bezocht ik een basisschool in Zwolle en eindigde ik de week door met studenten Loonwerk op pad te gaan. Een kijkje in mijn week!


Maandag: Met de mannen mee op pad!
Bij Glasvezel buitenaf houd ik me bezig met alle communicatie rondom de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Dat doe ik op kantoor, maar ik schuif ook steeds vaker aan bij overleggen met gemeenten of met de aannemer. En om wat meer kennis op te doen, ging ik afgelopen maandag na een overleg op kantoor mee het buitengebied in; met de mannen mee op pad. Hoe gaat de aanleg van glasvezel precies in zijn werk, wat doet een aannemer, hoe worden klachten en storingen verholpen? Ik kreeg uitleg over straatkasten, de hoofdkasten en patchen; hoe komt er nou eigenlijk groen licht op de glasvezelkabel? Na een hele middag rondrijden in het buitengebied, duizenden kabeltjes en kilometers graafwerk gezien te hebben, zat de eerste dag van de week er weer op.

Dinsdag: (terug) naar de basisschool
Ook voor Zone.college Zwolle ga ik ook vaak op pad. Deze week vooral om foto’s te maken, (basisschool)leerlingen te interviewen en verhalen te schrijven. Zo bezocht ik dinsdag samen met leerlingen van Het Groene Lyceum een basisschool in Zwolle. Leerlingen van Zone.college lieten de basisschoolleerlingen kennismaken met het groene onderwijs. Want wat is nou het verschil tussen gewoon onderwijs en groen onderwijs? Door middel van leuke praktijkopdrachten kregen de leerlingen een beeld bij het groene onderwijs van Zone.college. Hoe leuk dat het thema dit keer ‘Voeding’ was?

Woensdag en donderdag: afspraken, lunchen en kantoordagen
Woensdag begon met een overleg bij Van der Valk in Ugchelen. Een tweewekelijks werkoverleg met mijn collega’s bij Glasvezel buitenaf die zich ook bezighouden met de communicatie tijdens de aanleg. Na een lang overleg én een lekkere lunch (kon natuurlijk niet ontbreken), keerde ik terug naar ons kantoor in Holten.

Donderdag begon ook met een overleg; dit keer bij Zone.college in Zwolle. Sinds dit schooljaar zijn AOC Oost en Groene Welle samen verder gegaan als Zone.college. Ik heb me het afgelopen jaar beziggehouden met alle communicatie rondom deze fusie, waaronder het coördineren van de nieuwe website. Hoe staat het er nu voor, wat kan/moet nog beter, wat zijn de reacties, tips en feedback van collega’s? Met al deze input ga ik de komende tijd aan de slag. Uiteraard samen met de webbouwer en het reclamebureau.

Vrijdag: Landbouwmachines kijken!
Ik sloot de week af in Lutten. Twee studenten Loonwerk van Zone.college in Hardenberg hebben het project VOMOL georganiseerd: Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer. Het doel van dit project is basisschoolleerlingen kennis laten maken met (de gevaren van) landbouwmachines in het verkeer.

Groep 8’ers die volgend jaar naar het middelbare onderwijs gaan, moeten langere afstanden fietsen. En ja, hier in het oosten kom je nou eenmaal regelmatig landbouwmachines tegen. Vanwege de ernstige ongelukken die kunnen gebeuren, leren ‘onze studenten’  basisschoolleerlingen omgaan met deze machines in het verkeer. Wat doe je als zo’n machine eraan komt? Maar vooral: wanneer kan een bestuurder jou wel en niet zien en hoe zorg je ervoor dat je altijd goed zichtbaar bent?

Met linten, pionnen en houten poppen werden diverse verkeerssituaties nagespeeld. De leerlingen mochten om de beurt mee op vier verschillende trekkers om te ervaren wat je als bestuurder wel en niet ziet. De andere leerlingen stonden op afstand te kijken wat er gebeurde. Erg gaaf om zo’n leerzaam project bij te wonen! Zelf mocht ik natuurlijk ook even mee op de trekker. Eén ding is wel zeker; ik kruip volgende week toch weer gewoon achter mijn laptop