Interim communicatie
Tekst
Aanbestedingen

Werken bij de gemeente Raalte; hoe is dat?

In juni is Elise bij de gemeente Raalte aan de slag gegaan als communicatieadviseur. En de eerste maanden van 2021 blijft zij daar aan het werk! Elise vertelt hoe het is om te werken bij een gemeente: “Elke dag is anders; dat maakt het werk zo leuk. Na de livegang van de nieuwe huisstijl in september ben ik me vooral bezig gaan houden met het schrijven van artikelen en persberichten en het verzorgen van de communicatie rondom een aantal leuke projecten.”

Corona-werkzaamheden
“Mede door corona heeft de afdeling communicatie het ontzettend druk. Het gaat dan niet alleen om het informeren van inwoners over de maatregelen, bijvoorbeeld door aanpassingen op de website. Maar ook het contact met de Veiligheidsregio en het adviseren van het college en de collega’s van de gemeente. Ook vertellen we de verhalen van inwoners en ondernemers uit de gemeente die getroffen zijn. Dat doen we bijvoorbeeld via het Weekblad van Salland, de website en social media.”

Coronaproat en Aandacht voor Elkaar
“Zo hebben we de afgelopen maanden Coronaproat georganiseerd: in zes afleveringen werden verhalen van inwoners die getroffen waren door corona verteld. Ook hebben we de kaartenactie Aandacht voor Elkaar opgetuigd. We vroegen inwoners een kaart te versieren en in te leveren. Van alle kaarten hebben we voor elk dorp een spandoek gemaakt. Ik verzorgde de coördinatie van dit project: het regelen van de vergunning, contact met de drukker, zorgen dat de collega’s van Beheer de spandoeken gingen ophangen, het schrijven van een persbericht, een video opnemen met de burgemeester. Daar kwam veel bij kijken. Maar de spandoeken zijn erg mooi geworden!”

Persberichten en interviews
“Naast de ‘coronawerkzaamheden’ houd ik me met allerlei tekstklussen en opdrachten bezig. Bijvoorbeeld een persbericht schrijven over een verkochte kavel of over een campagne zoals IkPas, contact met journalisten via de perstelefoon en communicatie-mailbox of een interview met een wethouder, domeinmanager of andere collega voor een bericht op intranet. Daarnaast houd ik me bezig met de communicatie rondom een aantal projecten, zoals de winterschool of de bewonersparticipatie rondom een project in de openbare ruimte.

Elke dag is anders
“Elke dag ben ik dus weer met iets anders bezig. Nog niet eens de helft heb ik hier kunnen noemen. En dat maakt het werk zo leuk! Het is erg afwisselend en het wordt zo gewaardeerd. Ondanks dat we elkaar amper ‘live’ gezien hebben deze tijd, zorgen mijn collega’s van de afdeling communicatie er altijd voor dat ik me thuis voel en we plezier allemaal blijven houden in ons werk!”