Interim communicatie
Tekst
Aanbestedingen

Verhalen uit de Tweede Wereldoorlog doorgeven aan volgende generaties

Alweer 74 jaar geleden eindigde de Tweede Wereldoorlog. Sindsdien leven we in vrijheid. Op 4 mei herdenken we oorlogsslachtoffers en op 5 mei vieren we onze vrijheid. Om nooit te vergeten hoe wij deze vrijheid gekregen hebben, delen we herinneringen uit de Tweede Wereldoorlog en geven we ze op die manier door aan volgende generaties. Hier mag Elise haar steentje aan bijdragen door de communicatie rondom het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats Holten te verzorgen.

Wat ik zoal doe voor het informatiecentrum

“Sinds een aantal maanden werk ik vanuit team Hanneke Janssen als communicatieadviseur voor het informatiecentrum. Zo maakte ik in samenwerking met Reclamemakers Holten een mooie flyer om bezoekers van het informatiecentrum wegwijs te maken. Ook dacht ik mee in het vernieuwen van de nieuwsbrief voor de vrijwilligers en schreef ik teksten voor het jaarverslag van VFonds en een artikel voor het tijdschrift LibRE.”

“Ook werd het tijd voor een nieuwe website. Hiervoor schreef en herschreef ik de teksten. Binnenkort komt de site online! Verder werd het stokje van de Facebookpagina aan mij overgedragen. Sindsdien post ik leuke nieuwtjes en deel ik bijzondere berichten.”

Herinneringen bewaren voor de toekomst

“Zoals je kunt lezen dus een zeer afwisselende opdracht. De afgelopen maanden heb ik heel wat geleerd over de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en hoe Noordoost-Nederland bevrijd werd door de Canadezen. Erg mooi om op deze manier een steentje bij te dragen om de gedachtenis aan allen die vielen levend te houden en zo onze vrijheid door te kunnen geven!”