Interim communicatie
Tekst
Aanbestedingen

Hallo dan!

Ik ben Renske Landeweerd-Deijk, 35 jaar en een geboren en getogen Holtense. Sinds vijf jaar woon ik samen met mijn man Edwin en zoontje Guus in Markelo. In mijn vrije tijd ben ik actief voor Dorpsfeest Markelo als voorzitter van de communicatiecommissie, wat ik geweldig gaaf vind om te doen. In de zomer vind je me niet alleen daar, maar ook op grote festivals. Ik houd wel van een feestje. En om zelf feest te maken, ben ik zangeres bij een blaaskapel/partyband in Markelo. Om dit alles lijfelijk een beetje te compenseren (tsja… dat moet echt), tennis en hardloop ik.

Retail & software voor de zorg
Na mijn studie HBO Communicatie heb ik in de retail-branche (FMCG) gewerkt bij Bolletje, Ten Cate en wehkamp. Waar ik begon als communicatiemedewerker (Bolletje en Ten Cate), heb ik bij wehkamp ook de ‘hardere’ marketing(communicatie)kant mogen ontdekken. Na deze gave jaren wilde ik iets totaal anders, een andere branche. Ik stapte in de wereld van software voor de zorg en ging aan de slag bij PinkRoccade Healthcare als campagnemanager. Daar zag ik hoe communicatie echt essentieel is voor het (beetje bij beetje) veranderen van het zorglandschap in Nederland. Omdat ik na een paar jaar nieuwsgierig was naar de rol van een salesfunctie, maakte ik die overstap in 2015. Hierbij kon ik mijn ‘communicatietools’ perfect inzetten. 


Andere indeling van mijn leven
In de tijd dat ik Sales Accountmanager was bij PinkRoccade, werd ik ernstig ziek: ik kreeg de diagnose borstkanker. Het kwam als donderslag bij heldere hemel. Zo ineens wordt een keuze dan vóór je gemaakt, in plaats van andersom. In 2016 genas ik van de ziekte, maar in 2018 kwam het terug. Dit keer met meerdere uitzaaiingen, ongeneeslijk. Toen wist ik: ik ga mijn leven anders indelen. Uiteraard is werk belangrijk, maar niet meer het belangrijkste. Ik ga alleen nog dingen doen die ik écht leuk vind, waar ik energie van krijg, waar ik heel blij van word en waar anderen uiteraard blij van worden. Daarom werk ik nu als zelfstandig tekstschrijver en communicatieadviseur. Toen Hanneke me vroeg om mooie dingen op te pakken, kon ik alleen maar blij zijn. Wát een gave kans! Dus let’s go en hopelijk tot snel!

 

“Een denker & doener in één. En ik wind er geen doekjes om: zo kom je snel tot de kern en ben je duidelijk voor iedereen.”