Interim communicatie
Tekst
Aanbestedingen

Eerste werkweek Kirsten: vroeg opstaan, autorijden én kennismaken

Blog Kirsten – december 2018

Het moment was eindelijk daar: mijn eerste werkweek bij Hanneke Janssen! Eigenlijk begon dit onofficieel al op vrijdag 30 november. Hanneke had een ‘wine and dine’ georganiseerd bij haar in de achtertuin. De uitgelezen kans voor mij om op een vrijblijvende manier kennis te maken met mijn nieuwe collega’s. Met een aantal wijntjes in je mik gaat dat toch een stuk gemakkelijker. Alle gekheid op een stokje: ik ben erg warm ontvangen en heb het onwijs naar mijn zin gehad! Met de top2000 van 2017 op de achtergrond, de heerlijke gerechten van Hanneke’s buurman én bijpassende wijntjes heb ik me geen beter begin kunnen wensen!

Maandag: eerste werkdag!

Maandag 3 december was de dag dat ik dan officieel aan de slag ging. Met een gezonde dosis spanning en nervositeit ging maandagochtend om 6.15 uur de wekker (zo vroeg? Ja, echt!). Mijn eerste dag begon bij gemeente Raalte waar ik een ochtend meekeek en luisterde met Hanneke: een ochtend vol overleggen en kennismakingen, en iedereen die me ‘sterkte’ wenste in plaats van ‘succes’. Hmm… heb ik er wel goed aan gedaan om bij Hanneke Janssen aan de slag te gaan?

’s Middags was het tijd om door te rijden naar Rietmolen. Samen met Jeanine had ik een gesprek over een nieuwe aanbesteding. Erg leuk en interessant. Na een dag vol indrukken en kennismakingen plofte ik ’s avonds uitgeblust op de bank.

Dinsdag: op weg naar Rotjeknor

Dinsdag ben ik de hele dag met Rens op pad geweest. We spraken ’s ochtends vroeg af bij de carpool in Deventer en vanaf daar reden we samen naar Rotterdam. Een deel van de dag hadden we daar een communicatiebijeenkomst van TBI, een vastgoed-, bouw- en techniekconcern waar verschillende ondernemingen bij aangesloten zijn. We kregen een rondleiding in een prachtige showroom voor keukens, badkamers en tegels, waarna er verschillende communicatiemedewerkers en -adviseurs aan het woord kwamen. We sloten de bijeenkomst af met een heerlijke lunch. En toen weer terug naar Deventer! Een intensieve dag, voornamelijk door het lange reizen. Maar wel de uitgelezen kans om mijn nieuwe collega Rens beter te leren kennen!

Woensdag: een dag op kantoor


Woensdag begon met een kennismaking bij Glasvezel buitenaf. Hanneke doet daar de webcare en straks gaan we dit samen doen. Voordat het zo ver was, moest ik natuurlijk eerst kennismaken met het team en uitleg krijgen. Vervolgens terug naar kantoor en daar verder met inlezen. Tussendoor even samen een tosti eten en daarna kreeg ik eindelijk mijn eerste overdracht! Yes, zin in! Hanneke heeft me een en ander uitgelegd over Glasvezel buitenaf en de webcare, wie waarvoor verantwoordelijk is, hoe het allemaal werkt, et cetera. ’s Middags nog een kennismaking met Reclamemakers Holten en de dag zat er alweer op!

Donderdag: files, staalconstructie en interviews

Als je van Enschede de snelweg probeert op te rijden, krijg je een mooie bierbrouwerij in beeld. Nu durf ik te zeggen dat dat beeld niet snel verveelt, tenzij je 30 minuten lang naar hetzelfde plaatje kijkt! Enfin, 30 minuten verder zat ik eindelijk op de snelweg richting Rijssen. Daar ging ik samen met Hanneke medewerkers van de Voortman Steel Group interviewen en deze vervolgens uitwerken voor de nieuwe website. Een intensieve, maar leuke dag met veel gesprekken met medewerkers vanuit allerlei verschillende disciplines binnen de organisatie. Op tijd naar huis, want ik kon ’s avonds dan toch eindelijk mijn eigen autootje ophalen! De hele week heb ik gelukkig gebruik kunnen maken van de auto’s van anderen, maar een eigen auto is toch wel erg handig bij dit werk.

Vrijdag: kennismaken en redigeren

En toen was het alweer vrijdag… de laatste dag van mijn eerste werkweek. Deze dag begon in Zwolle, waar ik een kennismakingsgesprek had voor mijn opdracht bij Zone.college. Deze opdracht neem ik over van Jeanine, dus zij nam me op sleeptouw die ochtend. Na de kennismaking verder werken vanuit huis en bezig met verschillende teksten. Een volle week met nieuwe mensen, nieuwe indrukken en nieuwe werkzaamheden, maar wel eentje waar ik energie van krijg! En tóch ga ik dit weekend he-le-maal niks doen! Oh, en nog even over het ‘sterkte toewensen’, dat was helemaal nergens voor nodig.