Interim communicatie
Tekst
Aanbestedingen

De eerste weken van ... Marije

De kop is er af! Inmiddels zitten mijn eerste zes weken in dienst bij Hanneke Janssen er al weer op. Het is altijd spannend om te beginnen bij een nieuwe werkgever en naast dat ik natuurlijk begonnen ben bij Hanneke Janssen, ben ik ook begonnen bij mijn opdrachtgever: Universiteit Twente. De ene helft van de week werk ik voor het Digital Society Institute (DSI) en de andere helft voor het DesignLab. Nieuwe collega’s bij Hanneke Janssen, DSI, het DesignLab en dan ook nog op de marketing en communicatie afdeling bij de Universiteit. Veel nieuwe gezichten; hartstikke leuk!

 

Communicatie (en marketing) op de universiteit

 

De eerste weken zijn er enorm veel indrukken op mij afgekomen, maar inmiddels heb ik mijn draai gevonden binnen de organisatie. Bij DSI ben ik vooral bezig met het tekstueel in beeld brengen van het instituut. Zo ben ik bezig geweest met het schrijven van webteksten, het maken van een flyer en een white label presentatie. Bij het DesignLab vervul ik naast de communicatierol ook de marketingrol. Dit betekent dat ik verantwoordelijk ben voor het promoten van bijvoorbeeld evenementen en het bijhouden van de website en social media. De twee rollen die ik vervul zijn een leuke combinatie, ook omdat je samenwerkt met verschillende mensen, van professor tot student.

 

Kilometers maken

 

Drie á vier dagen in de week rij ik van Raalte naar Enschede. Qua kilometers is dit niet zo ver, maar iedereen die bekend is met de N35 en de A35 weet dat deze wegen in de spits een drama zijn. Daarom probeer ik zo veel mogelijk voor of na de spits te rijden, zodat ik de files kan vermijden. Dit werkt voor mij perfect en scheelt me heel wat frustraties in de auto. De overige dagen werk ik vanuit het kantoor van Hanneke Janssen, zodat ik ook mijn collega’s daar goed leer kennen. De komende tijd zal ik nog heel wat kilometers maken richting Enschede, want voorlopig blijft de Universiteit Twente nog mijn opdrachtgever.